Als het contact met je partner of gezin problemen oplevert

Is gezinstherapie een uitkomst

Gezinstherapie en Gezinscoaching

Als ouder(s) neem je altijd jezelf mee. We krijgen nou eenmaal geen handboek waarin staat hoe we onze kinderen kunnen begeleiden. Het kan zijn dat er gebieden in ons zelf ontstaan waar wij geen inzicht in hebben omdat we het ons niet bewust zijn. Dit neem je als ouder(s) ook mee in je gezin en je manier van opvoeden en begeleiden.

Je bent ooit opvoeder geworden met de meest liefdevolle intentie. Dat is waar wij, met elkaar, van uit gaan. De liefdevolle intentie om het beste van jezelf, binnen jouw gezin, te zijn.
Als jullie besluiten om bij mij in gezinstherapie te komen dan gaan we samen eerst helder krijgen wat er speelt binnen jullie gezin. We starten met een gezamenlijk gesprek waarbij we in kaart gaan brengen wat er speelt in jullie gezin. Wat is jullie kracht als gezin en wat heeft aandacht nodig! Daarna kunnen er ook individuele gesprekken plaats vinden, mocht dit nodig zijn. Het is belangrijk te ontdekken welke¬† ‘plaats’ iedereen inneemt binnen jullie gezin en wat jullie daarin willen veranderen zodat er weer verbinding ontstaat.

Het is mijn taak om goed naar jullie te luisteren, naast jullie te staan en jullie proces te volgen.

Tijdens alle opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, heb ik eruit gehaald wat voor mij belangrijk is om gezinnen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Door mijn jarenlange ervaring heb ik veel kennis opgedaan en verschillende invalshoeken onderzocht. Dit zet ik in om snel en effectief met jullie samen te kunnen werken.